Basis Opvoed Cursus

De Basis Opvoed Cursus is een cursus voor honden na de Puppycursus en/of Jonge Hondencursus en voor honden die geen Puppycursus en/of Jonge Honden Cursus hebben gevolgd en ouder zijn dan 5 maanden.
Deze cursus is ook geschikt voor herplaatsers en voor honden die al ruim volwassen zijn, maar nog nooit een cursus gevolgd hebben.

Als uw hond nog erg speels is, of nog niet genoeg aandacht voor u heeft, kan het advies de Basis Opvoed Cursus zijn. Dat wil niet zeggen dat u of uw hond niet goed genoeg zijn, maar uw hond heeft gewoon wat meer tijd nodig om klaar te zijn voor het strakkere werk. Dat kan beter op een meer ontspannen en losse manier, in plaats van meer druk op u en de hond.

Als men in de Elementaire Gehoorzaamheid komt, is dat namelijk het eerste stapje richting echte gehoorzaamheid en wordt er van de baas en hond verwacht dat er een begin wordt gemaakt met netter en strakker werken.

De Basis Opvoed Cursus duurt 15 weken waarbij het accent ligt op de opvoeding, socialisatie en het aanleren van goede gedragingen staan centraal.

De hond moet het leuk vinden om bij zijn baas te zijn of te komen, daarom belonen we goed gedrag en negeren, of breken het gedrag af, wat we niet willen zien. We belonen d.m.v. onze stem, iets lekkers, een knuffel of even spelen.

In deze cursus ligt de nadruk op oefeningen die voorkomen in de thuissituatie. Ook wordt geleerd hoe u het beste met specifieke gedragingen van de hond kan omgaan, zoals angstig, onzeker gedrag of druk gedrag van uw hond.

Wat zoal aan bod komt: wandelen zonder trekken, hier komen, basis commando’s zit – af – sta – plat, 
het spelen met de hond, het blijf/wacht commando, dierenartstraining, niet springen tegen baas en/of anderen, voerbaktraining, borstelen e.d.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat als u minstens 10 lessen aanwezig bent geweest.

De lessen duren ongeveer 30 minuten en er is altijd gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gediplomeerde instructeur.

Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: > 6 maanden

Cursusdetails

Start op 13 maart 2018
4 september 2018
Cursusduur 14 weken
Dag dinsdag
Inschrijven vanaf 9 januari 2018
Inschrijven tot 27 maart 2018
Prijs € 90,00

Nu inschrijven!

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Clubblad 4 2017

Clubblad KC Gorinchem

Meer >>

Cursussen gaan niet door

Geen Beginners Agility, Uithoudings Vermogenproef, Gehoorzame Hond en…

Meer >>